Millionbeløp til IK Grane

Av Agderposten/Alexander Nupen

Breddeidrettsklubb får en håndsrekning i millionklassen også de neste årene

IK Grane Arendal Allianse tildeles 1,2 millioner kroner over de tre neste årene fra gavefondet som generalsponsoren Sparebanken Sør står bak.
Fondsutbetalingene inngår i samarbeidsavtalen med banken som er forlenget til å gjelde ut 2023.

Veldig viktig klubb for byen
Totalverdien av avtalen er på rundt 1,5 millioner kroner, det vil si cirka 500.000 kroner per år. Det opplyser Sidsel Christiansen som er regionbanksjef (privatmarked) for Sparebanken Sør i Arendal. – Hvorfor er dere så gavmilde mot nettopp IK Grane? – Grane er en veldig viktig klubb for byen. Vi heier på hverandre begge veier, og har et godt samarbeid. Vi liker at det er mye barn og unge der, noe som ligger vår gavestrategi. Grane er opptatt av samfunnsansvar. De har lag for funksjonshemmede, og har dessuten tatt ansvar for gatefotball sammen med Arendal kommune, utdyper Christiansen.
Den 23. november 2011 kunne Agderposten fortelle om den ferske samarbeids- og sponsoravtalen mellom IK Grane og Sparebanken Sør, hvor også Frende Forsikring var med. Verdien av den treårige avtalen den gang var på totalt 1,5 millioner kroner. – Den nye avtalen ligger i den størrelsesorden, fortalte Christiansen i Sparebanken Sør til Agderposten på Kristi Himmelfartsdag.
– I disse koronatider hvor mange idrettslag sliter med økonomien, er det svært positivt for IK Grane, distriktets største breddeidrettslag med 1.100 medlemmer, at Sparebanken Sør velger å videreføre samarbeidet med klubben, skriver Sverre Valvik, styreleder i IK Grane Arendal Allianse i en e-mail til Agderposten.
Artikkelen fortsetter under annonsen. Fordeler pengene videre IK Grane Allianse fordeler mesteparten av pengene til grenene fotball, håndball, friidrett, orientering og all-aktivitet, i tillegg til at Granestua og Granehallen får sin skjerv.

Svært positivt
Sidsel Christiansen i Sparebanken Sør opplyser at totalsummen på gavefondet varierer ettersom det er basert på bankens årlige resultat. – I regnskapet for 2019 satte vi av 60 millioner kroner som deles ut i 2020. I 2018 satte vi av 40 millioner kroner som ble delt ut i 2019. Cirka 1/3-del går til barn og unge som driver idrett i sine klubber og lag i vårt nedslagsfelt mellom Sandefjord og Bryne, påpeker Christiansen. Emner